2013. febr. 11.



Nem létezik az igazi.
Igazából jobb is. Így nem tépelődik olyan dolgokon az ember, hogy "mi van, ha ő Argentínában él, akkor mégis hogyan és hol találkoznánk?"
No persze, van annak árnyoldala is, ha nem létezik Ő. Mert így a "mégis kire vársz?" című feltett kérdések igazságtartalma más színben tűnik fel.
Hogy kire? Magam sem tudom. Várok, és nem egy meghatározott valakire. Várok, de inkább egy olyan valakire, akire érdemes.


3 megjegyzés:

  1. Ezt amúgy annyira nem értem. Vagyis bonyolultnak érzem: tehát akkor nincsen Igazi... Vagyis, aki iránt érzek valamit -többet, mint barátság és szeretet-, és persze Ő is irántam, akkor belemehetek, vagy kell Isten "áldása" is? Nyilván kell... Akkor esetleg, ha egy olyan embert szeretek, aki nem hisz Benne, akkor is lehetek vele? :D Meg ilyenek.... Lehet, hogy túl sokat agyalok ezen...

    VálaszTörlés
  2. 2Kor6,14-16: "NE legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
    És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
    Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek." --> Isten azt mondja, hogy ne házasodjon hívő és hitetlen ember, hívő csak hívővel házasodjon, hiszen kb egy világ választja el őket. És figyeld meg az angolt (AMP fordítás): "Do not be unequally yoked with unbelievers [do not make mismated alliances with them or come under a different yoke with them, INCONSISTENT with your faith]. For what partnership have right living and right standing with God with iniquity and lawlessness? Or how can light have fellowship with darkness?
    What HARMONY can there be between Christ and Belial [the devil]? Or what has a believer IN COMMON with an unbeliever?
    What agreement [can there be between] a temple of God and idols? For we are the temple of the living God; even as God said, I will dwell in and with and among them and will walk in and with and among them, and I will be their God, and they shall be My people.
    So, come out from among [unbelievers], and SEPARATE (sever) yourselves from them, says the Lord, and touch not [any] unclean thing; then I will receive you kindly and treat you with favor"
    A házassághoz pedig természetesen kell Isten áldása. Ha nincs is Igazi, attól még Isten Szelleme ebben a kérdésben is vezeti az embereket, és sok beszélgetés után kiderül az, hogy illenek-e egymáshoz. Ha Isten két gyermeke vonzódik egymáshoz, közös az érdeklődésük, megismerték egymást és egymásba szerettek, akkor Isten biztos, hogy megáldja ezt a kapcsolatot, és benne lesz, mint harmadik kötél.

    VálaszTörlés
  3. Értem. Köszönöm a választ! :)

    VálaszTörlés