2012. ápr. 22.

Veszély...

A képen: " Isten elfoglalt. Segíthetek?"

Bizonyára mindenki ismeri az érzést: le vagy lombozódva, tele volt a déli busz, a te hócipőd meg már régen...
Senki nem segít cipelni a nehéz csomagjaidat. Az életed terheit meg végképp. Udvariatlanok, bunkók, idegesítőek körülötted az emberek, sehol egy épeszű, normális, segítőkész, megértő valaki. A barátaid éppen akkor nem érnek rá, amikor neked fuldoklóan szükséged lenne egyetlen bátorító szóra. Tavasz van és virágos sétálós idő/ karácsony van, jó bebújós, forró csokizós idő: de neked egyedül kell eltöltened a napot, mert nincs párod, akivel egy jót nevethetnél és hozzábújhatnál. Éppen most szigorlatozol a legnehezebb tárgyadból a legrendíthetetlenebb, legkőszívűbb tanárnál, akit valaha ismertél. Rég volt bármilyen fizetésemelés vagy prémium a munkahelyeden, pedig neked jól jönne az a pénz, mert szeretnél vásárolni végre egy saját kuckót, még ha hitelre is...
Bizony van más is, aki ismeri a te helyzetedet. Az ellenség körbe jár, mint egy ordító oroszlán, és a körülményeidet úgy szervezi eléd, hogy minden egyes napon rosszabb kedvvel kelj fel, mint azelőtt. A körülötted lévő embereket ellened hangolja, haragossá, feszültté teszi.
Van más valaki is, aki ismeri a helyzetedet. Mindent tud rólad. Isten alig várja, hogy hozzá kiálts, segítséget kérj, és egyszerűen csak annyit kérj Tőle, hogy "Uram, segíts, mert én egyedül képtelen vagyok, de tudom, hogy Benned bízhatom".
Az ördög persze ezt jól tudja, és minden idegszálával azon munkálkodik, hogy te nehogy segítséget kérj Istentől. Hiszen akkor ki tudnál jutni a posványból, és többé nem lennél a bűn szolgája, hanem szabaddá válnál Isten kegyelméből. Úgy állítja be Istent, hogy "Ő nem ér rá a te kis ügyes-bajos dolgaiddal foglalkozni, meg hát ilyen csip-csup dolgokkal egyébként is hogy mehetnél a trón elé? Különben is nézz már magadra, levedzel a piszokban, meg a lelkiismeretfurdalásban,még van képed imádkozni? Nem is vagy méltó rá. " Ugyanakkor tud egy "sokkal jobb" megoldást.......ez a megoldás irtó könnyen elérhető, beszerezhető, gyors, ésszerű, kényelmes, tiszta élvezet, nagy előny....ügyes marketingtrükkökkel elámít, és már úgy belekevert a sűrűjébe, hogy magad sem tudod, hogy kerültél bele. Ahelyett, hogy élveznéd az életedet, gondtalan lennél, és felszabadult, újabb problémák emésztenek, közel nem vagy békességben, és állandó feszkó az életed. Mert amikor olyan "tuti" ajánlatot tett neked az ellenség, természetesen hazudott, mint a vízfolyás, ő a hazugság atyja, és kezdettől fogva embergyilkos volt, azt mondja Jézus. A következményeket nem mondta meg előre. Ó nem. Azok a következmények egyébként is azért vannak, mert "látod, Isten büntet."- súgja a füledbe.
Ezzel szemben Isten igéje tiszta víz, az Ő igéje igazság, ahogy Jézus is mondja. Ahol az Úrnak Szelleme, ott a szabadság. Ha mindjárt Istenhez emeled fel a szavadat, akkor hű és igaz, hogy meghallgasson téged. Aki énhozzám jő, semmiképpen ki nem vetem, ezt ígérte az Úr, aki az Úrnak nevét segítségül hívja, az megtartatik. Aki Benne bízik, annak a szívében béke lesz, nyugalom lesz. Istentől való öröm tölti el.
Ne habozz Őt hívni! Mindig elérhető, és mindig meghallgat!










Beszélnünk kell- Isten

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése