2012. márc. 11.

God is love

Isten- szeretet. A Biblia Istene maga a szeretet. Ez lehetne akár közhely is, de annyira nem az! Az eper finom. Banális dolog. Akkor hiszed el, ha megkóstolod, nem igaz? :) Ez mennyivel inkább igaz Istenre! 
Az által lett nyilvánvalóvá az Isten szeretete bennünk, hogy az ő egyszülött Fiát elküldte az Isten e világra, hogy éljünk általa. 1János4,9 

Pic: http://www.123rf.com/photo_7435811_bible-passage-god-is-love.html

Az ókori népeknek olyan hitvilág volt, hogy ki kell engesztelni az "isteneket", h jó kedvvel legyenek az emberekhez. Te teljesítesz, akkor talán megáldanak. Isten nem ilyen! Isten kimutatta a szeretetét, hogy mit is érez irántad, a leghatalmasabb dolgot megtette érted, feláldozta az egyetlen Fiát, h te élj és áldott legyél! Ő mindent teljesített már.
Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért. 1János4,10
 Várja, hogy viszonozd a szeretetét. Akit eltölt az Úr öröme, jelenléte, annak ez egyáltalán nem esik nehezére. Felfakad benned a hála, a csodálat, a tűz az Úr iránt.
Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.1János5,3
Én nagyon örülök, hogy Isten szerető Isten! Ez az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm:2Péter1,17 remélem, hogy rólam is ezt fogja mondani :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése