2012. márc. 21.

I am the way- said Jesus

Sokat gondolkodtam azon, hogy az emberek, amikor "keresik az útjukat", nem találják magukat, minden bizonytalannak tűnik előttük, tulajdonképpen miért nem fordulnak Istenhez? Sokszor persze a problémák elhatalmasodnak rajtunk- és ezt mi hagyjuk- homály meg köd az egész, és nem tudjuk, mi lesz. Nem tudod, mikor járod az iskolát(kat), hogy merrefelé indulj, nincs tuti tipp a biztos állásra. Ott fogsz állni diplomaosztón, és nem tudod, mi van utána. Manapság nehéz elhelyezkedni, ha épp nem a hiányszakmák egyikében próbálkozol. Akkor is bizonytalannak tűnik minden, ha anyagilag úgy érzed, be vagy korlátozva, mikor lesz neked egy szép lakásod, házad, meg a kiskert a kutyával, vagy egy jó kis autó...nem hogy kimenj külföldre nyaralni, egyeseknek telik, de neked sosem. S megint csak ködös a világ, mikor egyedülállóként nézel reggel a tükörbe, magányosan kortyolgatod a kávét egy cukrászdában, vagy sétálsz egyet. Mégis merrefelé lehet értelmes párra lelni, ki az én lelkitársam, aki mellett leélném az egész életemet. 
Tudod, mi a különbség?
Az igaz ember hitből él, írja a Róma levél 1,17-ben Pál. Hit a kulcsa mindennek. Hit, hogy szembenézz az óriásokkal: munkahelykeresés, pártalálás, anyagi növekedés, egészség, stb. 
Az emberek szemében Istenben hinni, bízni, hogy ha az ember Vele jár, megadja a szívének kéréseit, és segíti az úton, megadja a hozzáillő párt, munkahelyet, anyagiakat, stb..bizonytalannak tűnik..hát nem sokkal bizonytalanabb hit nélkül? Ha nincs hited, honnan merítesz reményt, hogy lesz egy jó munkád? Hol találsz nyugalmat a régóta tartó párkeresésedben? Hogy lesz több pénzed hirtelen? 
Aki a Kősziklára építi a házát, annak a háza meg fog állni! Aki bízik az Úrban, meg fogja áldani azt! Mert Jézus az élet, Benne élet van, az Ő kegyelme mindennel ellát minket. Megígérte már a kezdetekkor, hogy hozzánk illő segítőtársat szerez. Meg fogja dicsőíteni az Ő nevét a te életeden. A szeretet képes rá, és Isten a szeretet, ahogy János írja. Hát nem sokkal biztosabb ez az út? Rá bízni valakire az életedet, aki meghalt érted, szeret téged, terve van veled és megáld téged? Aki 365-ször kimondja az igéjében: Ne félj? Mert megváltottalak, neveden hívtalak, és enyém vagy! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése